Kontrolka otwartych dzwi - świeci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • knefel86
    Classic
    • 2010
    • 9

Wlody, tak rabat chyba nam wygasł z początkiem nowego roku...[/quote]

Tzn. że juz definitywnie jest koniec ? Czy jest jeszcze szansa na zmniejszenie kosztów zakupu? Napewno spora grupa ludzi tam kupowała kosmetyki do naszych skodzinek więc warto było by to przywrócić.
    Czy ktoś ma jakieś dokładne informacje z tym związane?
  • BORA
    Ambiente
    • 2009
    • 118
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Witam,

Panowie mam taki problem, otóż od jakiegoś czasu zaczęła mi się przyświecać kontrolka otwartych drzwi pomimo że wszystkie drzwi i klapa są zamknięte.. Na początku zdarzało się to sporadycznie i nawet na jakieś 2 tyg ustąpiło całkowicie (nie wiem być może przez to że jeździłem sam w samochodzie i otwierane były tylko drzwi kierowcy). Czasem pomagało trzaśnięcie drzwiami, czasem zabawa centralnym zamkiem (włącz, wyłącz).

Problem jednak pojawił się znowu jakiś czas temu i obecnie doszło do tego że nic nie pomaga a kontrolka świeci cały czas.. czasem mam problem bo alarm nie chce się uzbroić bo ta kontrolka nie gaśnie. Zauważyłem że trzaśnięcie lewymi tylnymi drzwiami czasem powoduje chwilowe zgaśnięcie tej kontrolki podczas gdy na żadne inne drzwi kontrolka nie reaguje aż tak bardzo.

Mam pytanie - czy może to mieć związek z jakimś błędem w komputerze?
    Jeśli nie to czym może to być spowodowane? Jakieś rady? Sugestie?
    Może ktoś miał podobny problem?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi,
    Pozdrawiam,
    BORA aka xbora
    Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
    ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013 moze w tym problem
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• BORA
        Ambiente
        • 2009
        • 118
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Piotrku wielkie dzięki,
        Czyli stawiasz że to mikrowłącznik? Kurde myślałem że nie będzie trzeba ingerować w drzwi.. Przyjrzę się temu dokładniej jak będę miał czas, a z tym wiadomo jak bywa..

Czy ktoś ewentualnie sądzi że może to być spowodowane jeszcze czymś innym?
        BORA aka xbora
        Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
        ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• kabi_007
          Rider
          • 2011
          • 412
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

U mnie pojawiły się takie objawy:
          1) po otwarciu drzwi kierowcy kontrolka zapala się, jednak co jakiś czas gaśnie i zapala się z powrotem,
          2) po zgaszeniu samochodu alarm automatycznie uzbraja się w momencie przekręcenia kluczyka w pozycję "0",
          3) czasami po zgaszeniu auta, po jakichś 30 sek. centralny zamyka się jak siedzę w środku auta.
          Czy te objawy wskazują na mikrostyk? Objaw nr 2 stał się już mocno irytujący.
          O1-->O3--> ?

Komentarz

• Hidd3n
            Drive
            • 2010
            • 45

u mnie za to inny problem:
            po wymianie akumulatora zaraz po pierwszym otwarciu drzwi zapaliła się kontrola otwartych drzwi natomiast po zapaleniu silnika zgasła i juz nigdy sie nie zapaliła.
            Dodam, ze przed wymiana kontrolka sie nie paliła
            Chciałbym aby kontrola działała normalnie
            Co to może być ?

Komentarz

• ROBAL_26
              RS
              • 2010
              • 2320
              • Octavia I combi (1U5)
              • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

panowie często powodem takich awarii są popękane przewody w wiązkach idących do drzwi w gumowej osłonie raz się dotykaj a raz nie przy ostrych mrozach może być tak że żyła pękła z środku przewodu a izolacja na wierzchu jest cała, gdy jest ciepło metal się rozciąga a jak jest zimno to kurczy i powstają problemy, w drzwiach kierowcy to lubią przewody dość głęboko pękać dlatego trzeba dokładnie sprawdzać, delikatnie pociągać i sprawdzać, jeżeli to nic nie poprawi to wówczas zostaje rozbieranie drzwi i patrzenie w zamki a tam to zanim zaczniecie wymieniać mikrostyki to dostańcie się do płytki w zamku i poprawcie miejsca lutowane do których podłączona jest wtyczka zamka, a dopiero w ostateczności wymiana. ok
              pozdrawiam
              Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

Pracuję...